TBQ

“Met Brandcheck creëren we overzicht èn duidelijkheid”

09 april 2019

Bij Stichting ‘t Huus in Zeeuws-Vlaanderen zijn ze zeer te spreken over de Brandcheck. Niet alleen door de eerste ervaringen die zij inmiddels hebben opgedaan, maar ook door de potentie die deze tool van TBQ hen biedt. “Wij zochten al enige tijd een instrument waarmee we de brandveiligheid van onze gebouwen konden checken, maar die ook bijdraagt aan de bewustwording bij onze medewerkers. Brandcheck van TBQ doet precies die twee dingen”, zegt Jeroen Leenknecht, directeur en bestuurder van Stichting ’t Huus.

De zorginstelling in Zeeuws-Vlaanderen richt zich op jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en biedt daarvoor diensten aan op drie locaties. Een van de locaties voorziet in woon- en zorgplaatsen terwijl de andere twee locaties gericht zijn op dagbesteding. “Wij hebben de zorg voor circa 50 cliënten. Boven alles willen wij natuurlijk dat hun veiligheid gegarandeerd is. Met het digitale hulpmiddel Brandcheck krijgen we nu goed inzichtelijk hoe onze gebouwen presteren qua brandveiligheid. En de tool werkt bovendien zeer gebruiksvriendelijk.”

Eenvoudig aantonen

Met de expert-app Brandcheck kunnen zorgondernemers eenvoudig aantonen dat zij voldoen aan de wet- en regelgeving. Brandcheck zorgt ervoor dat een zorginstelling bij de brandweer of inspectie kan laten zien dat hun gebouwen voldoen en de maatregelen die de instelling neemt de veiligheid van haar bewoners en medewerkers waarborgt. Bovendien maakt Brandcheck inzichtelijk dat gelijkwaardige maatregelen minstens zo effectief zijn en dat de organisatie daarmee voldoet aan de voorschriften uit het Bouwbesluit. Met de medewerker-app van Brandcheck wordt bewustwording bij de medewerkers gecreëerd.

Veiligheid maximaliseren

“We zijn pas net begonnen met het checken van onze gebouwen via de expert-app. We zien nu precies waar we eventueel nog de veiligheid kunnen vergroten. Uiteindelijk wil ik dat alle medewerkers de medewerker-app gebruiken, en daarmee getriggerd worden op eventuele de risico’s zodat we samen de veiligheid kunnen maximaliseren”, vertelt Leenknecht. Naast de app voor de smartphone of tablet, waarmee je al lopend door het gebouw de veiligheid kunt checken, kent de Brandcheck ook een dashboard. Dit dashboard, ontsloten via een website, is specifiek voor de zorgondernemer of beheerder en toont de resultaten op verschillende niveaus van de zorginstelling: voor de organisatie, de locatie, het gebouw en de afdeling.

Voor meer informatie over Brandcheck van TBQ bekijk de website www.tbq.nl.

Naar nieuwsoverzicht

Kennis & Innovatie

Kennis & Innovatie

Kennis & Innovatie

Contactgegevens

Houttuinlaan 14
3447 GM  Woerden
Telefoon: +31 (0)348 209003
E-mailadres: info@tbq.nl